Over Ty-Le

Ty-Le Asian delights is in 2005 opgericht met als basis de jarenlange ervaring en passie voor het vervaardigen van Vietnamese Steetfood. Sinds 1981 heeft het familiebedrijf zich gevestigd in Nederland en succesvol ontwikkeld tot een professionele producent en leverancier van Aziatische snacks.

Historie

Koninginnedag 1981
Als politieke vluchtelingen werden Vietnamezen in de jaren 80 goed opgevangen in Nederland. Elk Vietnamees gezin kreeg een Nederlands gastoudergezin om hun wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving. Als teken van dankbaarheid hiervoor bereidde onze moeder, mevrouw Lethi-Nguyen uit Delft, hapjes voor de Nederlandse visite. De hapjes die zij bereidde heette Nems. De Nems waren zo verrukkelijk dat de Nederlandse gastouder vond dat moeders dat maar moest gaan verkopen op de Nederlandse markt. De week daarop was het Koninginnedag en dan zou ze een plek regelen voor mevrouw Lethi in Delft. Gewapend met een campinggaspitje , een pannetje met olie en een doos met Nems begon mevrouw Lethi aan het avontuur. De Nems, later ook wel bekend als Vietnamese loempia’s, waren die dag een doorslaand succes....

2005, Ty-Le, Asian Delights
Vanaf 1981 heeft het familiebedrijf zich succesvol ontwikkelt tot een professionele producent en leverancier van Aziatische snacks. In 2005 is door kinderen van mevrouw Lethi het productiebedrijf Ty-Le asian delights opgericht om de productie van de ambachtelijke producten, zoals loempia’s, pasteitjes, risoles en andere aanverwante producten verder te professionaliseren.

Heden en toekomst
Heden is Ty-Le asian delights, verworden tot een kwalitatief hoogwaardige producent van ambachtelijke Aziatische snacks. Ons klantenbestand gaat van individuele marktkoopman tot cateringbedrijf en groothandel en wij leveren door heel Nederland. De komende jaren staan in het teken van het uitbreiden van het Ty-Le productportfolio met nieuwe, interessante snacks voor de Nederlandse markt!